Historie van Expeditiebedrijf Rijnland BV

1987

Na een jarenlange ervaring in de expeditiesector besloten de heren P.H. Steetzel en B.J.Th. Kuper hun visie gestalte te geven in de vorm van een eigen onderneming, aan de Plantsoensingel te ‘s-Heerenberg. Er werd gedurende de beginjaren van de onderneming o.a. hard gewerkt aan het aanstellen en onderhouden van een betrouwbaar en degelijk agentennetwerk in Italië.

1992

De gestage en kwalitatieve groei van de diensten maakte het noodzakelijk om te zien naar een ruimer onderkomen. De nieuwbouw van het huidige bedrijfspand, kantoor en-loodsruimte te Babberich kwam in december 1992 gereed. Een bewuste keuze voor een goede bereikbaarheid, direct aan de autobaan Arnhem-Oberhausen, E-36/A-12.

1993

Als gevolg van logistieke problemen, die men ondervond in het Duitse Roergebied, kwam het verzoek van een Italiaanse agent hiervoor een oplossing te zoeken. Na een gericht onderzoek resulteerde dit met het aantrekken van Dhr. H.J. Blanke, in de oprichting van de eerste dochteronderneming B+R Logistik GmbH, tegenwoordig in D-50181 Bedburg aan de A-61, in centraal Roergebied, tussen Düsseldorf en Keulen. De hoofdactiviteit bestaat uit groupagevervoer, deel-en complete ladingen van en naar Italië, complete ladingen Frankrijk en Zweden.

1999

Nieuwbouw B+R Logistik GmbH in het huidige D-50181 Bedburg. Als gevolg van een jaarlijkse forse groei van de activiteiten was het absoluut noodzakelijk geworden een eigen onderkomen te realiseren, teneinde de flexibiliteit en de kwaliteit van de dienstverlening te kunnen blijven waarborgen.

Hedendaags

Tegenwoordig zijn Expeditiebedrijf Rijnland BV en B+R Logistik GmbH uitgegroeid tot degelijke en zeer sterke Italië-en Portugal specialisten. De juiste mensen, het passende korrespondentennetwerk, optimale service en een hoge mate van flexibiliteit zijn bepalend voor het kader, waarbinnen de Rijnland-bedrijven tegenwoordig opereren.